Om Trilk

Det är på Adelgatan det händerNu har butiken funnits i 15 år på Adelgatan. Strömmen av kunder ökar. Glädjen att formge nya smycken finns stadigt. Att kunna överraska ett brudpar när de ser sina ringar för första gången är fortfarande en fin känsla. Att diskutera förlovningsring med den blivande brudgummen... är tro på framtiden. Vi arbetar med guld, vitguld, roséguld, platina, silver och ädelstenar.


Jag vill att mina smycken ska kunna spegla vår tid nu likväl som tiden långt fram. Smycken utan bäst före datum.

Profile


Jag är klassiskt utbildad guldsmed - gesällbrev 1999 i Köpenhamn. Efter examen arbetade jag i två olika smedjor - Ruben Svart och Ole Lynggard. Parallellt med anställningarna skapade jag egna smycken och ställde ut på olika ställen med framgång, tex Ung Svensk Form 2001 stipendiat, SmyckeForum 2004, New York International Fair 2005. Grupputställningar bl.a på Historiska Museet i Stockholm, Kristianstadsmuseum samt Ystads museum tillsammans med GR. Har även ställt ut på Vor Frue Plads i Köpenhamn under flertalet år.

Bröllopsmässor på olika ställen har jag även deltagit i sen 2005.

2023 tog jag Mästarbrev i guldsmide.


Eftersom jag är nyfiken av mig gick jag fler utbildningar i Tyskland, Italien, Irland, Köpenhamn, Malmö i bla granulation, filligran, gjutteknik, experimentella smyckestekniker, steninfattning och formgivning under flera år efter min examen parallellt med affären. Min första affär öppnade jag 2003 på Banersgatan i Malmö, 2009 flyttade jag in på Adelgatan 15 tillsammans med Birger Pellas.


Innan jag föll för smidet ägnade jag mig åt matematik och fysik på LU men saknade kreativiteten och skapandet som jag ägnade mig åt på fritiden.


Under årens lopp har jag blivit intervjuad av en rad olika journalister och omskriven i olika tidningar. Tex 2015 skrevs denna: Länk Sydsvenskan

(Dock missförstod journalisten hur länge jag haft egen butik/smedja - när hon intervjuade mig hade jag varit egen i 12 år).


Nu är jag även ledamot i Guldsmedmästarnas Riksförenings styrelse (GR), KHVC, MCS, DKOD. I Guldsmedmästarnas Riksförbund arbetar vi/jag bl.a med att få till en skyddad yrkestitel.