Om Trilk

Det är på Adelgatan det händer

 

 

Nu har butiken funnits i åtta år på Adelgatan. Strömmen av kunder ökar. Glädjen att formge nya smycken – för att möta dina önskningar – finns stadigt. Att kunna överraska ett brudpar när de ser sina ringar för första gången är fortfarande en fin känsla. Att diskutera förlovningsring med den blivande brudgummen... är tro på framtiden.

 

Jag vill att mina smycken ska kunna spegla vår tid nu likväl som tiden långt fram. Smycken utan bäst före datum.

Profile

 

Jag är klassiskt utbildad guldsmed - gesällbrev 1999 i Köpenhamn. Efter examen arbetade jag i två olika smedjor - Ruben Svart och Ole Lynggard. Parallellt med anställningarna skapade jag egna smycken och ställde ut på olika ställen med framgång, tex Ung Svensk Form 2001 stipendiat, SmyckeForum 2005 mm.

 

Eftersom jag är nyfiken av mig gick jag fler utbildningar i Tyskland, Italien, Irland, Köpenhamn, Malmö i bla granulation, filligran, gjutteknik, experimentella smyckestekniker, steninfattning, formgivning under flera år efter min examen parallellt med affären. Min första affär öppnade jag 2003 på Banersgatan i Malmö, 2009 flyttade jag in på Adelgatan 15 tillsammans med Birger Pellas.

 

Innan jag föll för smidet ägnade jag mig åt matematik och fysik men saknade kreativiteten och skapandet som jag ägnade mig åt på fritiden.

 

Adelgatan 15, Malmö

+46 (0)40 790 39

guldsmed "at" trilk.se

Öppettider:

Tisdag - fredag: 10 - 18. Lunch: 13 - 14.

Lördag: 11 - 14.

Se även nyhetssidan för ändrade öppettider.